Hva skal en ukulele koste?

Ukuleler finnes i alle prisklasser, og i både Norge og Sverige har det blitt solgt tusenvis av fargerike, billige ukuleler.  Her forklarer vi hvorfor en billig ukulele sjelden er et godt kjøp.. Det er stor forskjell på kvalitet, og det speiles gjerne i prisen.

Ukuleler som er av lavere pris har gjerne høyere strengehøyde. Dette gjør at det trengs mer kraft til for å trykke ned strengene på halsen av ukulelen. Dersom du er nybegynner på ukulele kan dette være litt vanskelig, fordi fingrene ikke er vant til å spille og blir såre. Det vil alltid være lettere å lærer å spille hvis instrumentet er av god kvalittet.

Vi tilbyr ukuleler i forskjellige prisklasser i vår nettbutikk.

Intonering av ukulelen

Jo høyere opp på halsen du spiller, jo viktigere er det at strengene er i riktig avstand i forhold til stol og sadel. Uten riktig montering vil tonene bli falske så fort du starter å spille. Fordi rimelige ukuleler ofte ikke er montert helt riktig, kan resultatet være at de aldri høres helt stemte ut.

Rasling og støy fra ukulelen

Høy strengehøyde, slurvete monterte strenger eller litt skjev hals kan være grunn til at ukulelen klinger dårlig. Dette kan føre til at strengene hindres i å vibrere fritt. I tillegg får strengene kortere klingetid og lavere lydvolum. Dersom ukulelen din lyder dårlig og skurrete, kan du kontakte oss, så kan vi kanskje hjelpe deg.

Lønner seg å gå opp i pris ved kjøp av ukulele

Dersom du velger å gå litt opp i pris, vil du få en ukulele som er lettere å spille med, høres bedre ut og har lenger varighet. Et startpunkt bør ligge på minst 800 - 900 kroner.

Klikk her for å se utvalget vårt av ukuleler.

 

Nyhetsbrev popup

Kontakt

HAR DU SPØRSMÅL ? 
Kurs: 
+47 92856729
kurs@nordiskukulele.no
Butikk::
+47 92661120
salg@nordiskukulele.no

Vårt nyhetsbrev

Registrer deg for å motta nyheter om våre kurs og ukuleler. Vi deler ikke adressen med noen andre.

nyheter på epost

Epost:

Fornavn:

Etternavn:


Sosiale medier

 

 

Facebook

Twitter    Instagram